30 C
Ploieşti
Saturday, May 21, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEGuvernul a majorat contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă...

Guvernul a majorat contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2021

Ministerul Muncii anunță că în ședința de astăzi Guvernul a aprobat suplimentarea contingentului de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România în anul 2021 cu încă 25.000. Aceștia se adaugă numărului de 25.000 de lucrători aprobat inițial, prin HG nr. 1133/2020, la sfârșitul anului trecut.

Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de cereri de eliberare a avizelor de angajare de la începutul anului până în prezent față de perioada similară a anului anterior, dar și a numărului locurilor de muncă vacante declarate de angajatori.

Datele comunicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că, în perioada ianuarie – mai a acestui an, numărul total de locuri de muncă vacante era de 160.405, față de 156.085 în aceeași perioadă a anului trecut, în creștere cu 2,77%, din care 29.995 comunicate în mod repetat de angajatori.

Potrivit  MMPS, suplimentarea contingentului de lucrători răspunde necesității de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, și previne situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări, de la începutul acestui an și până la sfârșitul lunii iulie au fost eliberate 17.196 avize de angajare (adică 68,7% din total) și pentru același interval de timp sunt în curs de soluționare alte 3.620 de solicitări de eliberare a avizelor de angajare.

foto:ryoji-iwata/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente