21.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăDrept penalDecizie obligatorie referitoare la conducere pe drumurile publice după condamnarea definitivă pentru...

Decizie obligatorie referitoare la conducere pe drumurile publice după condamnarea definitivă pentru conducere sub influența alcoolului

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, constituie infracțiune.

Poate comite această infracțiune și persoana care, după pronunţarea hotărârii definitive de condamnare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi până la anularea permisului de conducere dispusă de către şeful poliţiei, conduce un autovehicul pe drumurile publice – a stabilit ieri instanța supremă într-o decizie cu caracter obligatoriu.

Reamintim astfel că anularea permisului de conducere se dispune, între altele, și atunci când titularul a fost condamnat pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanţe. Anularea se dispune de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive.

Până la intervenirea condamnării definitive, permisul este reținut și se eliberează o dovadă FĂRĂ drept de circulație, exercitarea dreptului de a conduce fiind astfel suspendată.

foto:hendri-sabri/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente