12.7 C
Ploieşti
Saturday, May 21, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEDebranșarea/deconectarea de la energie electrică şi gaze naturale va fi posibilă pe...

Debranșarea/deconectarea de la energie electrică şi gaze naturale va fi posibilă pe perioada stării de alertă

Vineri s-a publicat ordonanța de urgență care abrogă dispozițiile privind interdicția debranșării de la energia electrică și gazele naturale pe perioada stării de alertă.

Reamintim că în luna mai anul trecut executivul a decis că pe perioada stării de alertă, operatorii de transport şi distribuţie energie electrică şi gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situaţia în care este incident un motiv de debranşare/deconectare, amână efectuarea acestei operaţiuni până la încetarea stării de alertă.

În expunerea de motive a actului normativ care abrogă această interdicție, se argumentează că  datoriile acumulate de consumatorii casnici și noncasnici la plata energiei electrice și gazelor naturale nu mai pot fi susținute de către furnizorii acestor servicii. Se mai arată că fiecare zi de întârziere conduce, în opinia asociațiilor de profil, la amplificarea prejudiciilor suferite de operatorii economici implicați în lanțul de alimentare cu energie electrică, respectiv cu gaze naturale și la mărirea debitelor consumatorilor care au abuzat de prevederile interdicției de debranșare.

Sistarea prestării serviciilor în domeniile energie electrică și/sau de gaze naturale corespunzătoare neachitării debitelor restante înregistrate de clienții finali pe perioada aplicării interdicției debranșării nu se poate realiza însă mai devreme de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență de vineri.

foto:matthew-henry/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente