26.3 C
Ploieşti
Wednesday, October 4, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaDe la sfârșitul lunii septembrie, mai puține responsabilități pentru operatorul RSVTI -...

De la sfârșitul lunii septembrie, mai puține responsabilități pentru operatorul RSVTI – persoană fizică

Pe 21 septembrie va intra în vigoare un ordin pentru  modificarea Metodologiei privind autorizarea operatorului responsabil cu supravegherea tehnică a instalațiilor/echipamentelor din domeniul ISCIR — operator RSVTI.

Prin acesta sunt eliminate anumite obligații specifice ale operatorului RSVTI – persoană fizică:

  1. să confirme/să accepte lucrările de instalare, montare la instalațiile/echipamentele prevăzute în anexa nr. 10 la Metodologiei, în conformitate cu prevederile prescripțiilor tehnice aplicabile;
  1. să întocmească procesul-verbal de introducere în reparare a instalațiilor/echipamentelor prevăzute în anexa nr. 10 la Metodologiei, să supravegheze și să confirme efectuarea reparației prin procesul-verbal de finalizare a lucrărilor la instalații/ echipamente, în conformitate cu prevederile prescripțiilor tehnice aplicabile;
  1. să confirme lucrările de verificări tehnice în utilizare pentru investigații/examinări cu caracter tehnic la instalațiile/echipamentele prevăzute în anexa nr. 10 la Metodologiei, în conformitate cu prevederile prescripțiilor tehnice aplicabile.

De asemenea, este abrogată și Anexa nr. 10 la Metodologie (privind  instalațiile/echipamentele care sunt supravegheate de către operatorii RSVTI pentru lucrările de instalare, montare, reparare și efectuare a investigațiilor/examinărilor, potrivit    prevederilor prescripțiilor tehnice aplicabile).

(Ordinul nr. 39/2023 al inspectorului de stat șef al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat pentru modificarea Metodologiei privind autorizarea operatorului responsabil cu supravegherea tehnică a instalațiilor/echipamentelor din domeniul ISCIR — operator RSVTI, aprobată prin Ordinul inspectorului de stat șef al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat nr. 130/2011)

foto:crystal-kwok/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente