23.1 C
Ploieşti
Tuesday, August 3, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEDe ieri este operațional noul SUMAL

De ieri este operațional noul SUMAL

SUMAL 2.0. reprezintă Sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase. Este ultilizat pentru identificarea provenienţei şi urmărirea trasabilităţii materialelor lemnoase/produselor din lemn şi pentru obţinerea de informaţii statistice.

Implementarea noului SUMAL descurajează tăierile ilegale de lemn şi aduce beneficii multiple pentru întreg sectorul silvic.

Pe lângă îmbunătățirile semnificative în ceea ce privește urmărirea trasabilității lemnului, noul sistem informatic include un amplu proces de debirocratizare a sectorului, prin eliminarea mai multor registre și documente, precum și prin automatizarea fluxurilor de date care, până acum, se realizau manual.

Pentru operatorii economici – transportatori și procesatori:

  • se elimină toate documentele de transport pe hârtie între persoanele juridice; toate avizele și documentele conexe se vor realiza automat, exclusiv în format digital;
  • va fi eliminată procedura de depunere a avizelor la Garda Forestieră (până acum, transportatorii erau obligați, lunar, să se prezinte la sediile județene ale gărzilor forestiere pentru a depune avizele de transport în format tipărit; prin SUMAL 2.0 acest proces se va realiza automat, fără să fie necesară deplasarea);
  • au fost eliminate registrele la depozite; prin noul SUMAL, se realizează transferul automat al cantităților de la transportator.

(Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Comunicat de presă din 30 ianuarie 2021)

foto:steven-kamenar/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente