19.6 C
Ploieşti
Friday, June 18, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăContravenționalContravenții rutiere. Suspendarea exercitării dreptului de a conduce. Predarea carnetului

Contravenții rutiere. Suspendarea exercitării dreptului de a conduce. Predarea carnetului

Plângerea formulată la instanță împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenției rutiere suspendă nu numai executarea amenzii, dar şi a sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Dacă plângerea va fi respinsă de către instanță,  contravenientul trebuie să predea permisul de conducere în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.

Predarea se face personal, prin reprezentant conventional, la serviciul/biroul poliţiei rutiere, care îl va înainta unităţii de poliţie care îl are în evidenţă.

Se consideră îndeplinită obligaţia de predare a permisului de conducere şi în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, la serviciul/biroul poliţiei rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat.

În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul maxim de 30 de zile, durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalităţi.

foto:hendri-sabri/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente