19.6 C
Ploieşti
Friday, June 18, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăIndustrieConsiliul Concurenței a publicat Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență de...

Consiliul Concurenței a publicat Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență de către asociațiile de companii

Acesta este acum disponibil pe pagina web a autorității de concurență.

Consiliul Concurenței anunță că a elaborat ghidul cu scopul de a crește gradul de conștientizare în ceea ce privește conformarea cu normele din domeniul concurenței și de a oferi sfaturi practice în acest sens.

De exemplu, documentul explică faptul că înfiinţarea asociaţiilor şi apartenenţa companiilor la astfel de asociaţii sunt perfect compatibile cu legislaţia din domeniul concurenţei, dar există riscul de a se crea un cadru propice pentru înţelegeri anticoncurenţiale.

Astfel, pentru concurenţi, participarea la activităţile asociaţiilor constituie un mod de a se întâlni în mod regulat şi de a discuta probleme legate de respectarea regulilor de etică profesională şi a standardelor de calitate, în funcţie de specificul fiecărui domeniu.

Chiar dacă aceste întâlniri sau discuţii au ca scop îndeplinirea obiectivelor asociaţiei, ele nu trebuie să conducă la coordonarea comportamentului comercial al firmelor membre ale asociaţiei.

Ca urmare, Ghidul cuprinde atât concepte specifice reglementărilor din domeniul concurenței, cât și o descriere a cazurilor tipice pentru care poate fi atrasă răspunderea asociației.

foto:unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente