26.1 C
Ploieşti
Monday, June 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăIndustrieMediuCJUE: Ungaria a încălcat normele dreptului Uniunii privind calitatea aerului înconjurător

CJUE: Ungaria a încălcat normele dreptului Uniunii privind calitatea aerului înconjurător

Ungaria nu și-a îndeplinit obligațiile de a asigura, pe întregul său teritoriu, pe de o parte, respectarea valorii-limită zilnice stabilite pentru particulele PM10 și, pe de altă parte, ca perioada de depășire a acestei valori-limită să fie cât mai scurtă cu putință – este concluzia la care au ajuns judecătorii CJUE într-o decizie pronunțată astăzi, 03 februarie 2021.

Prin hotărârea pronunțată, Curtea amintește, în primul rând, că depășirea valorii-limită stabilite pentru particulele PM10 în aerul înconjurător este în sine suficientă pentru constata o neîndeplinire a obligațiilor pe acest temei.

Or, este evident că, între anul 2005 și anul 2017 inclusiv, deși s-a putut constata o tendință parțială de scădere, evidențiată de datele colectate, valoarea limită zilnică stabilită pentru particulele PM10 a fost depășită în mod regulat în zonele în cauză și că, din acest motiv, aceste depășiri trebuie considerate sistematice și persistente.

Curtea a mai constatat că Ungaria nu a adoptat în mod vădit în timp util măsurile corespunzătoare care permit să asigure ca perioada de depășire a valorilor-limită stabilite pentru particulele PM10 să fie cât mai scurtă cu putință în zonele în cauză. Astfel, depășirea valorii-limită zilnice stabilite pentru particulele PM10 a rămas sistematică și persistentă timp de șase și, respectiv, opt ani în aceste zone.

foto: sara-kurfess/unspalsh.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente