10.6 C
Ploieşti
Tuesday, September 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATECare sunt documentele medicale necesare la înscrierea/ frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ?

Care sunt documentele medicale necesare la înscrierea/ frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ?

Potrivit unui ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, documentele medicale necesare la înscrierea/ frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ sunt:

adeverinţă medicală pentru înscrierea în colectivitate, care se eliberează:

  • la înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ – se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul;
  • la terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea;
  • la transferul elevului într-o altă unitate şcolară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă.

aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate, care se eliberează:

  • după o perioadă de absenţă din colectivitate de cel puţin 3 zile consecutive;
  • la plecarea în tabere, vizite de studiu etc.

(Ordinul  nr. 5298/1668/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de stat şi particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistenţei medicale gratuite şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos)

foto:lisa-wall/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente