30 C
Ploieşti
Thursday, August 18, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăDISCRIMINAREAnunț de angajare care prevede condiția stagiului militar satisfăcut. Post care nu...

Anunț de angajare care prevede condiția stagiului militar satisfăcut. Post care nu necesită cunoștințe militare. Discriminare

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a pronunțat asupra unei petiții prin care Primăria Zorlențu Mare (jud. Caraș-Severin) a fost reclamată întrucât a scos la concurs un post de șef serviciu SVSU și un post de șofer unitate, solicitând, printre alte condiții, ca cei înscriși la concurs să aibă stagiul militar satisfăcut.

S-a constatat de către CNCD că prin impunerea acestei condiții au fost dezavantajate persoanele care nu au stagiul militar satisfăcut, în condițiile în care posturile scoase la concurs nu sunt susceptibile a nu putea fi preluate decât de persoane cu cunoștințe militare.

Potrivit legii sunt discriminatorii prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane față de alte persoane, în afara cazului în care aceste prevederi, criterii sau practici sunt justificate obiectiv de un scop legitim, iar metodele de atingere a acelui scop sunt adecvate și necesare.

Primăria Zorlențu Mare a fost astfel sancționată cu amendă în cuantum de 2.000.

(CNCD – hotărârea  nr. 386 din 12.05.202)

foto:linkedin-sales-navigator/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente