27.3 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăRelatii de muncaAlimentația de protecție și materialele igienico-sanitare

Alimentația de protecție și materialele igienico-sanitare

Legea securității și sănătății în muncă impune în sarcina angajatorilor o serie de obligații, printre care aceea de a acorda alimentație de protecție și materiale igienico-sanitare.

Astfel,   alimentaţia de protecţie se acordă în mod obligatoriu şi gratuit de către angajatori persoanelor care lucrează în condiţii de muncă ce impun acest lucru şi se stabileşte prin contractul colectiv de muncă şi/sau contractul individual de muncă.

În privința materialelor igienico-sanitare, și acestea  se acordă în mod obligatoriu şi gratuit de către angajatori.

Categoriile de materiale igienico-sanitare, precum şi locurile de muncă ce impun acordarea acestora se stabilesc prin contractul colectiv de muncă şi/sau contractul individual de muncă.

Încălcarea dispozițiilor privind acordarea alimentației de protecție și a materialelor igienico-sanitare, contrituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei.

Totuși, această contravenție intră sub sfera de aplicarea Legii prevenirii, astfel că, în cazul primei abateri,  angajatorilor li se va aplica mai întâi sancțiunea avertismentului, însoțită de un plan de remediere.

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente