16.5 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEAlegeri generale 2020. Vot diaspora: termenul-limită de înregistrare ca alegător prin corespondenţă

Alegeri generale 2020. Vot diaspora: termenul-limită de înregistrare ca alegător prin corespondenţă

Autoritatea Electorală Permanentă aduce la cunoștința cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate faptul că termenul-limită de înregistrare ca alegători prin corespondenţă este data de 22 octombrie 2020.

Termenul a fost astfel prelungit în urma intrării în vigoare a unei legi care prevede că acesta expiră cu 45 de zile înainte de data votării.

În condițiile în care multe state – și de la nivelul Uniunii Europene, dar și din afara spațiului european – vor interzice înființarea de secții de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât și în interiorul acestora, președintele AEP recomandă tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus.

Toate informațiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opțiuni de vot (la secția de votare sau prin corespondență) sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro.

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente