16 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATE28 aprilie, Ziua internaţională a securităţii şi sănătăţii în muncă

28 aprilie, Ziua internaţională a securităţii şi sănătăţii în muncă

În fiecare an, la data de 28 aprilie, Organizaţia Internaţională a Muncii sărbătorește Ziua Internaţională a Securităţii și Sănătăţii în Muncă pentru a promova prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale la nivel mondial.

„Pandemia a expus toți lucrătorii și oamenii din lume la riscul de infectare cu noul coronavirus. Unii lucrători au fost expuși în mod special acestui risc, cum ar fi cei din asistența socială și de la urgență. Conform analizei O.I.M., până la 20-30 % din cazurile de COVID-19 pot fi atribuite expunerii de la locul de munca în unele ţări şi 14 % din totalul infectărilor au fost ale lucrătorilor din sănătate.

Măsurile de atenuare a răspândirii virusului au introdus alte riscuri, cum ar fi riscurile chimice, determinate de utilizarea frecventă a soluțiilor de curățenie şi dezinfecție.

Trecerea la noi forme de aranjamente de muncă, precum răspândirea pe scară largă a telemuncii, a prezentat multe oportunități pentru lucrători, dar și potențiale riscuri de SSM, în special, riscuri psihosociale și de violență.

Confruntate cu o urgență de sănătate publică fără precedent, guvernele au trebuit să ia măsuri rapide pentru a reduce răspândirea virusului, să adopte noi reglementări, să gestioneze informațiile privind pandemia și măsurile de protecție.

Acțiunea actorilor din lumea muncii și, în special, din domeniul SSM, a fost crucială în răspunsul de urgență.

 Această criză a evidențiat necesitatea de a avea un sistem de SSM solid și flexibil, care să poată face față viitoarelor urgențe și provocărilor acestora și să protejeze securitatea și sănătatea lucrătorilor – sprijinind, în același timp, supraviețuirea și continuitatea activității întreprinderilor.”

Inspecția Muncii – Comunicat de presă 28 aprilie 2021

Foto: vitolda-klein/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente