19.5 C
Ploieşti
Thursday, June 1, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăFiscalitate25 mai – termenul limită de depunere a Declarației Unice

25 mai – termenul limită de depunere a Declarației Unice

ANAF reamintește că mai sunt câteva zile până la depunerea Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale declarate de persoanele fizice (formular 112).

Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi di România sau/și din străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului Fiscal.

De asemenea, declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

ANAF mai recomandă ca Declarația să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță (prin intermediul SPV sau prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul e-guvernare, pe baza certificatului digital calificat). Declarația se poate depune și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau pin poștă, cu confirmare de primire.

foto:cytonn-photography/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente