28.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăIndustrie10,3 miliarde lei - cheltuieli pentru protecția mediului în anul 2017

10,3 miliarde lei – cheltuieli pentru protecția mediului în anul 2017

Astăzi, 19 octombrie 2018, Institutul Național de Statistică a dat publicității date referitoare la cheltuielile pentru protecția mediului în anul 2017.

Potrivit instituției, acestea s-au ridicat, la nivel național, la suma de  10,3 miliarde lei, reprezentând 1,2% din PIB.

La nivel naţional, cele mai mari cheltuieli pentru protecţia mediului au fost înregistrate pe domeniul deşeurilor la producătorii specializaţi, acestea reprezentând 76,6% din totalul cheltuielilor pe domeniul deşeurilor.

Cele mai mari investiţii pentru protecţia mediului au fost înregistrate pe domeniul gestionării apelor uzate la administraţia publică, acestea reprezentând 72,0% din totalul investiţiilor pe domeniul gestionării apelor uzate.

La nivel naţional ponderea investiţiilor administraţiei publice a reprezentat 50,0%, în totalul investiţiilor pentru protecţia mediului urmate de cele ale investiţiilor producătorilor nespecializaţi (38,5%) şi de investiţiile producătorilor specializaţi (11,5 %). În domeniul „ producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze şi apă caldă” s-au înregistrat 30,1% din cheltuielile pentru protecţia mediului a producătorilor nespecializaţi, în timp ce în sectorul „industria prelucrătoare”, s-au realizat 25,8%, iar sectorul „ captarea, tratarea și distribuția apei” a cheltuit 19,3%.

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente