2.6 C
Ploieşti
Sunday, November 28, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăIndustrieStatisticaTendințe în evoluția activității economice în perioada februarie-aprilie 2021

Tendințe în evoluția activității economice în perioada februarie-aprilie 2021

Institutul Național de Statistică a publicat la sfârșitul săptămânii trecute ancheta sa privind tendințele în evoluția activității economice în perioada februarie-aprilie 2021.

Potrivit estimărilor din luna februarie 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +14%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +11%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +20%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +14%).

Conform estimărilor din luna februarie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte scădere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural -13%).

În sectorul de servicii se estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -11%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere moderată (sold conjunctural -9%).

Notă:Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

foto:unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente