12.7 C
Ploieşti
Saturday, May 21, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăArticole importanteȘomajul tehnic suportat de stat în perioada 04 octombrie – 31 decembrie...

Șomajul tehnic suportat de stat în perioada 04 octombrie – 31 decembrie 2021. Act normativ în vigoare

În perioada 04 octombrie – 31 decembrie 2021, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului – potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul muncii – ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, indemnizațiile de care beneficiază salariații se stabilesc la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat și se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

În situația în care bugetul angajatorului destinat plății cheltuielilor de persona permite, indemnizația poate fi suplimentată de angajator.

De aceste prevederi urmează să beneficieze salariații angajatorilor pe perioada întreruperii temporare a activității, total sau parțial, în contextul creșterii incidenței răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 și al măsurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc prevăzute de hotărârile Guvernului pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, vor beneficia și salariații angajatorilor a căror activitate a fost suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuate de direcțiile de sănătate publică, cu excepția salariaților aflați în concediu medical și care primesc indemnizația de asigurări sociale aferentă.

(OUG nr. 111/2021 pentru stabilirea unor măsuri de protecție socială a angajaților și a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităților economice, determinate de situația epidemiologică generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 a fost publicată în MO 945/04.10.2021)

foto:dmitry-ratushny/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente