30 C
Ploieşti
Saturday, May 21, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATESemnarea electronică a documentelor în relațiile de muncă. De duminică se elimină...

Semnarea electronică a documentelor în relațiile de muncă. De duminică se elimină cerința mărcii temporale și a sigiliului în cazul CIM

După ce în luna mai executivul a introdus posibilitatea semnării documentelor în domeniul relațiilor de muncă prin utilizarea semnăturii electronice, prin legea de aprobare a acestei reglementări au fost și mai mult simplificate formalitățile în domeniu.

Se renunță astfel la cerința ca  semnătura electronică avansată sau semnătura electronică calificată să fie însoțită de marca temporală electronică sau marca temporală electronică calificată şi sigiliul electronic calificat al angajatorului.

Astfel, de duminică, părțile pot opta să utilizeze la încheierea, modificarea, suspendarea sau, după caz, la încetarea contractului individual de muncă semnătura electronică avansată sau semnătura electronică calificată.

Angajatorul nu poate însă obliga persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul să utilizeze semnătura electronică avansată sau semnătura electronică calificată.

De asemenea, angajatorul poate opta pentru utilizarea semnăturii electronice, semnăturii electronice avansate sau semnăturii electronice calificate ori a sigiliului electronic al angajatorului, pentru întocmirea tuturor înscrisurilor/documentelor din domeniul relaţiilor de muncă rezultate la încheierea contractului individual de muncă, pe parcursul executării acestuia sau la încetarea contractului individual de muncă, în condiţiile stabilite prin regulamentul intern şi/sau contractul colectiv de muncă aplicabil, potrivit legii.

foto:nick-morrison/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente