21.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăDrept europeanPolitici UERelațiile UE-Regatul Unit

Relațiile UE-Regatul Unit

Consiliul a adoptat astăzi o decizie de autorizare a începerii negocierilor pentru un nou parteneriat cu Regatul Unit și a desemnat în mod formal Comisia drept negociator al UE. Consiliul a adoptat totodată directive de negociere, care constituie mandatul Comisiei pe parcursul negocierilor.

UE dorește să pună bazele unui parteneriat economic ambițios, amplu și echilibrat cu Regatul Unit.

Mandatul pune accentul pe faptul că viitorul parteneriat ar trebui să se sprijine pe angajamente solide în vederea asigurării unor condiții echitabile pentru o concurență deschisă și loială, având în vedere interdependența economică a Uniunii și a Regatului Unit și proximitatea lor geografică.

UE intenționează să încheie un acord de liber schimb cu Regatul Unit, prin care să se asigure aplicarea de tarife și contingente zero pentru comerțul cu mărfuri. Acest acord ar trebui să prevadă cooperarea în ceea ce privește aspectele vamale și de reglementare. Ar mai trebui să includă măsuri eficace de gestionare și supraveghere și modalități privind soluționarea litigiilor și asigurarea respectării dispozițiilor.

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente