20.6 C
Ploieşti
Sunday, August 14, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATERabla Plus. Bugetul alocat persoanelor fizice a fost suplimentat cu 40 milioane...

Rabla Plus. Bugetul alocat persoanelor fizice a fost suplimentat cu 40 milioane lei

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că va suplimenta din nou bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus, cu 40 milioane de lei.

Bugetul alocat inițial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral în mai puțin de 2 luni de la lansarea programului.

De asemenea, prima suplimentare din acest an, în valoare de 20 milioane lei a fost epuizată, demonstrând interesul cetățenilor față de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru mașinile pur electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Cei care vor dori să renunțe la o mașină veche, poluantă, și să achiziționeze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

foto:nikolai-justesen/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente