26.9 C
Ploieşti
Thursday, August 18, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEPrelungirea stării de alertă. Măsuri vizând activitatea restaurantelor/cafenelelor

Prelungirea stării de alertă. Măsuri vizând activitatea restaurantelor/cafenelelor

Începând cu data de 15 octombrie 2020 s-a prelungit cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, conform unei HG publicate ieri în Monitorul Oficial.

Actul normativ stabilește anumite măsuri legate de activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor.

Astfel, activitatea ÎN INTERIORUL CLĂDIRILOR, este permisă cu anumite limitări, în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor din judeţ/localitate în ultimele 14 zile.

Dacă incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori activitatea este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00.

Dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, activitatea este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00.

La depăşirea ratei de 3/1.000 de locuitori, activitatea este interzisă.

În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite totuși prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse ÎN EXTERIORUL CLĂDIRILOR, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

(HG nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia  pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19)

foto:jay-wennington/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente