26.7 C
Ploieşti
Thursday, August 18, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEPoliția locală va putea ridica mașinile parcate pe domeniul public, în afara...

Poliția locală va putea ridica mașinile parcate pe domeniul public, în afara spaţiilor marcate expres

De mâine, este instituită prin lege obligația persoanelor fizice şi juridice de a nu ocupa domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public.

În cazul nerespectării acestei obligaţii, dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, poliţia locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului.

Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează pe durata a 24 de ore.

Operaţiunile executate pentru ridicarea vehiculului constau în ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului.

Transportul la locul de depozitare se realizează în condiţii care exclud deplasarea pe propriile roţi a vehiculului ridicat.

Legea mai prevede că transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare.

În privința depozitării, aceasta se face numai în spaţii corespunzătoare, special amenajate de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administraţia publică locală.

Pe perioada depozitării, vehiculele ridicate se află în paza administraţiei publice locale.

Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia.

Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

foto:kitai-jogia/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente