13.9 C
Ploieşti
Tuesday, September 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEPE accelerează procedura de adoptare a adeverinței electronice verzi până în luna...

PE accelerează procedura de adoptare a adeverinței electronice verzi până în luna iunie

Pentru a facilita adoptarea sa până în vară, eurodeputații au decis să accelereze aprobarea adeverinței electronice verzi, permițând circulația sigură și liberă pe durata pandemiei.

Astfel, cu 468 de voturi pentru, 203 împotrivă și 16 abțineri, eurodeputații au decis săptămâna trecută asupra inițierii procedurii de urgență, care permite o adoptare mai rapidă a propunerilor Comisiei, cu respectarea deplină a prerogativelor sale democratice.

În timpul dezbaterii în plen de miercuri, marea majoritate a eurodeputaților au sprijinit crearea rapidă a adeverinței electronice verzi, care urmărește să faciliteze circulația sigură și liberă în interiorul UE pe durata pandemiei de COVID-19.

Potrivit propunerii Comisiei, aceasta ar include informații cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, la un rezultat negativ la testul COVID-19, precum și informații privind orice infecție anterioară cu COVID-19.

Mai mulți vorbitori au subliniat necesitatea de a avea garanții solide în materie de protecție a datelor cu caracter personal și medical și au subliniat că nu trebuie discriminate persoanele care nu au fost vaccinate.

foto:adam-niescioruk/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente