30 C
Ploieşti
Thursday, August 18, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEObligativitatea purtării măștii de protecție

Obligativitatea purtării măștii de protecție

Actul normativ care prelungește starea de alertă pentru 30 de zile începând cu 15 octombrie menține și circumstanțiază obligativitatea purtării măștii de protecție.

Concret, această obligație se menține pentru spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

În ceea ce privește spațiile publice deschise, se fac următoarele disctincții, în funcție incidența cazurilor de îmbolnăvire raportate în ultimele 14 zile.

  • purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

foto:unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente