11.8 C
Ploieşti
Saturday, October 16, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăArticole importanteMunca subdeclarată și alte modificări ale Codului Muncii, în vigoare

Munca subdeclarată și alte modificări ale Codului Muncii, în vigoare

Executivul a modificat Codul Muncii, ordonanța de urgență fiind publicată ieri în Monitorul Oficial.

Una dintre modificări vizează introducerea noțiunii de muncă subdeclarată, care reprezintă acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit și evidențiat în statele de plată a salariilor și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscale.

Fapta este sancționată contravențional cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situație, fără a depăși valoarea cumulată de 100.000 lei.

Tot în materia răspunderii contravenționale, se prevede că încălcarea de către angajator a obligației de plată a salariului, cu mai mult de o lună, de la data de plată a salariului, stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz, se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul.

De asemenea, s-a modificat sancțiunea pentru cazul de muncă nedeclarată constând în primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, care este amenda de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăși valoarea cumulată de 200.000 lei (anterior amenda era fixă, de 10.000 lei, cu aceeași limitare de 200.000 lei).

Legat de acest caz de muncă nedeclarată, a fost clarificată situația muncii prestate în  cazurile de forță majoră și a lucrărilor urgente pentru prevenirea producerii unor accidente/înlăturarea consecințelor acestora, precizându-se că în aceste cazuri  primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial NU constituie muncă nedeclarată.

O altă modificare importantă constă în majorarea termenului de compensare a muncii suplimentare de la 60 la 90 de zile calendaristice.

Modificările sunt în vigoare, cu excepția celor vizând răspunderea contravențională, care urmează să intre în vigoare în termen de 15 zile de la data publicării actului normativ.

foto:green-chameleon/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente