22.3 C
Ploieşti
Sunday, August 14, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEMotivul pentru care ICCJ a anulat hotărârea CNSU din februarie care reglementa...

Motivul pentru care ICCJ a anulat hotărârea CNSU din februarie care reglementa măsura carantinei persoanelor care sosesc în România

Printr-o decizie recentă a ICCJ – Secția de contencios administrativ și fiscal a fost anulată hotărârea CNSU nr. 9 din februarie 2021, care reglementa lista ţărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat și stabilea regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea.

Decizia a fost publicată ieri, iar din cuprinsul acesteia reiese că motivul anulării hotărârii CNSU a fost omisiunea publicării acesteia în Monitorul Oficial. Instanța argumentează că nefiind publicată, hotărârea nu a intrat în vigoare și nu a produs în mod legal efecte juridice.

Între timp, hotărârea în discuție a fost abrogată, prin hotărârea CNSU nr. 28 din mai 2021, care stabilește de asemenea regulile de carantinare a persoanelor care sosesc din diversele zone (actualmente împărțite în zone verzi, gabele și roșii). Menționăm însă că nici această hotărâre nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

foto:bill-oxford/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente