30 C
Ploieşti
Thursday, August 18, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEModificări la legea societăților vizând asociatul unic și sediul

Modificări la legea societăților vizând asociatul unic și sediul

Printr-o lege publicată ieri și care urmează să intre în vigoare duminică, s-a renunțat la restricția potrivit căreia o persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.

De asemenea s-a renunțat și la interdicția ca o societate cu răspundere limitată să aibă ca asociat unic o altă societate cu răspundere limitată, alcătuită dintr-o singură persoană.

Modificări au fost aduse și în privința sediului social, în sensul că a fost abrogată prevederea potrivit căreia la acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate, numărul societăţilor ce funcţionează într-un imobil neputând depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare.

Avizul privind schimbarea destinației imobilelor colective cu regim de locuință nu va mai fi necesar atunci când administratorul, sau după caz administratorii  declară pe propria răspundere faptul că la sediul social nu se desfășoară activitate.

(Legea nr. 102 pentru modificarea și completarea Legii societăților nr. 31/1990 a fost publicată în Monitorul Oficial din 2 iulie 2020) 

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente