9.9 C
Ploieşti
Wednesday, September 22, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăIndustrieMediuMinisterul Mediului propune Comisiei Europene proiecte în valoare de peste 3 mld....

Ministerul Mediului propune Comisiei Europene proiecte în valoare de peste 3 mld. euro, pentru perioada de programare 2021-2027

Viitoarele investiții vizează, în special, sectorul gestionării deșeurilor, calitatea aerului și biodiversitatea. România a propus partenerilor europeni un amplu program de investiții ce vizează viitorul exercițiu financiar: infrastructură de colectare separată, sisteme inteligente pentru implementarea principiului „plătește pentru cât arunci”, modernizarea infrastructurii de sortare a deșeurilor, investiții în biodigestoare anaerobe pentru producția de GNC (gaz natural comprimat), investiții în autogunoiere care să funcționeze cu GNC și în sisteme de producere a combustibililor alternativi.

În ceea ce privește îmbunătățirea calității aerului, au fost propuse investiții pentru trecerea în domeniul rezidențial a centralelor de apartament, care funcționează pe lemn sau cărbune, la termocentrale care să funcționeze pe gaz sau pe curent.

Un alt domeniu aflat pe agenda reuniunii experților români cu reprezentanții Comisiei Europene a fost biodiversitatea. Au fost propuse investiții în ariile protejate care fac parte din Rețeaua Natura 2000, în infrastructura verde la nivel urban și în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

(Ministerul Mediului – Comunicat de presă din 05 iulie 2019)

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente