21.4 C
Ploieşti
Thursday, August 11, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăGDPRIncident de securitate. Răspunderea operatorului de date cu caracter personal

Incident de securitate. Răspunderea operatorului de date cu caracter personal

În martie 2018, CNIL, autoritatea franceză pentru supravegherea prelucrărilor de date cu caracter personal, a fost sesizată cu privire la existența unui incident de securitate, care a avut drept consecință accesul neautorizat la date cu caracter personal prelucrate de societatea B&You, parte a grupului Bouygues Telecom. În următoarele zile, și societatea în cauză a notificat CNIL cu privire la incidentul de securitate.

Un control efectuat la sediul B&You  a confirmat existența unei vulnerabilități care permitea accesul la contracte și facturi ale clienților B & You, prin simpla modificarea a unei adrese URL pe site-ul Bouygues Telecom. Incidentul de securitate a afectat datele a peste 2 milioane de clienți B&You, pe o perioadă de peste doi ani. După ce a fost informat, operatorul a corectat rapid vulnerabilitatea, asigurând protecția adecvată a datelor personale ale clienților.

Pentru incidentul creat, CNIL a sancționat B&You cu suma de 250 000 de euro, considerând că societatea și-a încălcat obligația de a asigura securitatea datelor personale ale utilizatorilor site-ului său. Autoritatea a constatat că incidentul de securitate provenea din nereactivarea pe site, după o fază de testare, a funcției de autentificare din zona Clienți, funcție care fusese dezactivată tocmai pentru a permite testarea în cauză. CNIL a considerat că era în sarcina societății să fie deosebit de vigilentă cu privire la eficacitatea mecanismului său de autentificare, având în vedere alegerea sa de a nu pune în aplicare măsuri de securitate suplimentare.

În favoarea societății operatoare de date personale s-a reținut reactivitatea ridicată în rezolvarea incidentului de securitate, precum și numeroasele măsuri introduse de companie pentru a limita consecințele acestuia.

Sursa www.cnil.fr

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente