9.9 C
Ploieşti
Wednesday, September 22, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEÎn atenția solicitanților de documente portabile A1

În atenția solicitanților de documente portabile A1

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) îndeplineşte, pentru România, rolul de instituție competentă în ceea ce privește determinarea legislației aplicabile lucrătorilor migranți, stabilind legislația statului la care trebuie să se afilieze, la un anumit moment, un lucrător migrant din punctul de vedere al securității sociale.

Având în vedere platforma dezvoltată pe portalul CNPP  în secţiunea “Comunicare cu publicul – Depuneri cereri şi documente”, CNPP recomandă utilizarea acestui mijloc de comunicare.

Potrivit instituției, această opţiune asigură : confirmarea vizualizării solicitării dumneavoastră și emiterea automată a unui număr de înregistrare, accesarea serviciilor CNPP, fără deplasare la sediul instituţiei, un grad mai mare de conformitate faţă de cerinţele de conţinut al dosarului, luând în considerare că formularul de cerere prevede explicit documentele care trebuie să însoţească cererea.

Totodată, eliberarea documentului portabil A1, într-un interval de timp rezonabil, poate fi realizată în situația în care dosarul este complet.

(Sursa – CNPP – Comunicat de presă din 17 martie 2021)

foto:cytonn-photography/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente