22.4 C
Ploieşti
Monday, August 15, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăContravenționalGDPR. Asociație de utilitate publică amendată pentru neîndeplinirea Planului de remediere întocmit...

GDPR. Asociație de utilitate publică amendată pentru neîndeplinirea Planului de remediere întocmit de Autoritatea de Supraveghere

Autoritatea Națională de Supraveghere anunță că a finalizat în luna iulie a anului curent o investigație la Asociația Asistenței Rutiere A-Car Vaslui, operator aflat sub incidența prevederilor Legii nr. 190/2018.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări cu privire la faptul că Asociația Asistenței Rutiere A-Car Vaslui prelucrează date cu caracter personal ale minorilor (imagine), prin intermediul site-ului propriu.

Întrucât în cadrul investigației declanșate operatorul nu a răspuns solicitărilor ANSPDCP, acesta a fost mai întâi sancționat cu avertisment. De asemenea, Autoritatea națională de supraveghere a emis Planul de remediere prevăzut de dispozițiile Legii nr.  190/2018, cu măsura de a furniza toate informațiile solicitate de instituția noastră în termen de 5 zile lucrătoare de la data comunicării procesului-verbal.

Asociația Asistenței Rutiere A-Car Vaslui nu a adus la îndeplinire măsurile prevăzute în planul de remediere comunicat de Autoritatea națională de supraveghere, fiind ca atare sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei.

Notă: Reamintim că, potrivit Legii nr. 190/2018, în cazul constatării încălcării prevederilor Regulamentului general privind protecţia datelor de către autorităţile/organismele publice, Autoritatea naţională de supraveghere încheie un proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei prin care se aplică sancţiunea avertismentului şi la care anexează un plan de remediere.

Dacă ulterior  se constată faptul că autorităţile/organismele publice nu au adus la îndeplinire în totalitate măsurile prevăzute în planul de remediere, Autoritatea naţională de supraveghere, în funcţie de circumstanţele fiecărui caz în parte, poate aplica sancţiunea contravenţională a amenzii.

foto:toa-heftiba/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente