0.6 C
Ploieşti
Sunday, January 29, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEDe la 01 ianuarie 2023 copiii sportivi de performanță beneficiază de tichete...

De la 01 ianuarie 2023 copiii sportivi de performanță beneficiază de tichete de sportiv, în cuantum de 150 de lei lunar

Printr-o modificare a legii educației fizice și sportului s-a prevăzut că vor beneficia de tichete de sportiv acei copii și juniorii legitimați la structurile sportive înființate conform legii și care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale.

Tichetele de sportiv pot fi utilizate numai pe teritoriul României și sunt destinate achiziției de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet de sportiv pe lună, valoarea nominală a acestuia fiind de 150 lei iar perioada de valabilitate fiind de un an de la data emiterii. Tichetele de sportiv nu vor înlocui alte forme de venit oferite de structurile sportive.

Legea se va aplica începând cu 1 ianuarie 2023, iar fondurile necesare pentru plata tichetelor de sportiv se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.

Photo by Ashima Pargal on Unsplash

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente