13.9 C
Ploieşti
Tuesday, September 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEDe la 01 august, medicii curanți vor avea obligația întocmirii unui plan...

De la 01 august, medicii curanți vor avea obligația întocmirii unui plan de urmărire a evoluției bolii

Dispoziția este cuprinsă într-o  ordonanță de urgență care aduce mai multe modificări ale OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

Planul de urmărire a evoluției bolii se va întocmi în cazurile în care se eliberează certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă. El va cuprinde cel puțin indicațiile terapeutice și igieno-dietetice pe care persoana asigurată are obligația să le respecte.

În cazul în care nu vor întocmi planul, medicii vor putea fi sancționați contravențional cu amendă de la  5.000 lei la 10.000 lei.

Medicul curant nu are obligația întocmirii planului de urmărire a evoluției bolii pentru certificatele de concediu medical care se eliberează pentru unele boli speciale, pentru urgențele medico-chirurgicale, pentru bolile infectocontagioase din grupa A, pentru bolile infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării, precum și pentru certificatele de concediu medical care vizează durata internării persoanei asigurate.

Pentru respectarea planului de urmărire a evoluției bolii, medicul curant va acorda consultații la cabinet. În cazul persoanelor nedeplasabile, consultațiile se acordă la domiciliul persoanei asigurate sau la distanță, după caz.

foto:artem-kniaz/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente