30 C
Ploieşti
Thursday, August 18, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăGDPRDate personale. Google - amendă de 600.000 euro

Date personale. Google – amendă de 600.000 euro

Autoritatea belgiană pentru protecția datelor (APD) a amendat Google cu 600.000 de euro, pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind protecția datelor cu caracter personal.

În fapt, un cetățean a solicitat Google să elimine de pe motorul său de căutare link-uri către articole de presă ce făceau referire la incidente neprobate de hărțuire, petrecute în urmă cu peste 10 ani. Solicitarea sa a fost respinsă.

Solicitarea era întemeiată pe unul dintre drepturile prevăzute de Regulamentul 679/2016, respectiv „dreptul de a fi uitat”.

De altfel, încă din anul 2014, în Hotărârea Google Spain, Curtea de Justiție a UE a decis că „operatorul unui motor de căutare este obligat să elimine de pe lista de rezultate, afișată în urma unei căutări efectuate plecând de la numele unei persoane, linkurile către paginile web publicate de terți și care conțin informații referitoare la această persoană și în ipoteza în care acest nume sau aceste informații nu sunt șterse în prealabil sau simultan de pe paginile web respective, iar aceasta, dacă este cazul, chiar dacă publicarea lor în sine pe paginile menționate este licită.”

Reamintim că în anul 2019 Google a primit luni o amendă record de 50 de milioane de euro din partea autorității franceze pentru protecția datelor (CNIL), care a apreciat ca Google a informat în mod incomplet și ineficient utilizatorii despre prelucrarea datelor lor personale.

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente