10.8 C
Ploieşti
Saturday, October 16, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăIndustrieCostul orar al forței de muncă a fost mai mare în trimestrul...

Costul orar al forței de muncă a fost mai mare în trimestrul III 20201

Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în trimestrul III o rată de creştere de 1,36% faţă de trimestrul precedent.

Faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creştere de 5,68%.

Faţă de trimestrul II 2020, cea mai semnificativă creştere a costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-a regăsit în învăţământ (18,82%), ca urmare a vacanţei şcolare şi, în consecinţă, a diminuării timpului efectiv lucrat.

De asemenea, creşteri mai mari ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au înregistrat în activităţile de hoteluri şi restaurante (5,86%), administraţie publică (3,52%), respectiv industrie prelucrătoare (2,48%).

Cele mai importante scăderi ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în intermedieri financiare şi asigurări (-6,53%), activităţi de spectacole, culturale şi recreative (-4,62%), industria extractivă (-3,16%), respectiv activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (-3,08%).

Faţă de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forţa de muncă a crescut cu 1,49%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) a scăzut cu 1,40%.

(Sursa – Institutul Național de Statistică)

foto: luke-chesser/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente