19.7 C
Ploieşti
Monday, June 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăCOVID 19Ce fel de măști de protecție recomandă Ministerul Sănătății

Ce fel de măști de protecție recomandă Ministerul Sănătății

În spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă există obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

Ministerul Sănătății arată pe pagina sa FB că măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.

Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.

Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Tipurile de măști recomandate sunt:

  • măștile care acoperă în întregime nasul și gura;
  • măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;
  • măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii;
  • măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.

Foto: vera-davidova/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente