19.7 C
Ploieşti
Monday, June 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATECaz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în școală. Când se suspendă...

Caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în școală. Când se suspendă cursurile?

Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății prevede în mod expres ce se întâmplă în cazul apariției de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul școlilor.

Sunt reglementate astfel măsurile care se impun în cazul mai multor scenarii posibile, după cum urmează:

  • apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ preşcolar sau clasă de învăţământ primar

În această situaţie se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. Dacă în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

  • apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal

În această situație se efectuează ancheta epidemiologică şi testarea contacţilor acestuia. Conducerea unităţii de învăţământ va decide în urma consultării DSPJ/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeaşi clasă sau suspendarea cursurilor, după caz.

  • apariţia a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal

În această situație se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. Dacă în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

Măsura suspendării este dispusă prin decizia conducerii unităţii de învăţământ/instituţiei conexe, după consultarea DSPJ/DSPMB.

  • apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice

În această situație cadrele didactice au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSPJ/DSPMB.

DSPJ/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacţii direcţi şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul unităţii de învăţământ. Măsura suspendării este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unităţii de învăţământ/instituţiei conexe, cu avizul ISJ/ISMB şi al DSPJ/DSPMB.

 În toate cazurile în care se dispune suspendarea cursurilor, procesul de învăţământ continuă în sistem online.

foto:unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente