13.9 C
Ploieşti
Tuesday, September 21, 2021
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăGDPRCamerele auto și protecția datelor cu caracter personal

Camerele auto și protecția datelor cu caracter personal

Camerele auto sunt din ce în ce mai frecvent instalate pe autovehicule, pentru a facilita manevrele sau pentru a înregistra imagini care ar putea fi folosite în caz de accident sau de vandalism. Utilizarea acestora poate produce însă consecințe juridice în materia prelucrării datelor cu caracter personal.

Un prim caz este acela al camerelor video încorporate în autovehicul pentru a oferi asistență la parcare. În cazul în care camera este construită sau reglată astfel încât să nu culeagă informații despre persoanele fizice (de exemplu informații care ar putea identifica trecătorii sau numărul de înmatriculare al altor vehicule), nu există implicații legale în materia datelor cu caracter personal.

Un alt caz este acela în care camera video este instalată în scopul culegerii de dovezi în caz de accident. În această ipoteză, este important să se asigure faptul că această cameră nu înregistrează în permanență traficul și persoanele care se află în apropierea drumului. În caz contrar, interesul ca înregistrările video să constituie o dovadă în cazul teoretic al unui accident rutier nu poate justifica această inferență gravă cu drepturile persoanelor vizate.

Foto: Arun Sharma – Unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente