16.5 C
Ploieşti
Tuesday, August 16, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăACTUALITATEAvem un nou model unic al certificatului medical. Vechile formulare pot fi...

Avem un nou model unic al certificatului medical. Vechile formulare pot fi utilizate până la sfârșitul anului

Ordinul pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical și a instrucțiunilor privind utilizarea și modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza cărora se acordă indemnizații asiguraților din sistemul asigurărilor sociale de sănătate și din sistemul de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale s-a  modificat începând de joi, 23 septembrie 2021.

Printre altele, după codul de indemnizație 15 „Risc maternal” se introduce un nou cod de indemnizație, codul 16, cu următorul cuprins: „16 Unele tipuri de arsuri, inclusiv pentru perioada de recuperare ….. 100%.

Formularele de certificate de concediu medical în formatul în vigoare până la data intrării în vigoare a modificărilor se utilizează până la epuizarea stocului existent, dar nu mai târziu de 31.12.2021.

Pe formularele vechi, pe codul de indemnizație 16, medicul curant va înscrie în rubrica „Observații” „Cod indemnizație 16 — Unele tipuri de arsuri, inclusiv pentru perioada de recuperare ….. 100%”, utilizând semnătura și parafa.

foto:online-marketing/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente