20.6 C
Ploieşti
Sunday, August 14, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăFiscalitateAngajatorul poate deconta telesalariatului cheltuieli de maxim 400 lei, fără documente justificative

Angajatorul poate deconta telesalariatului cheltuieli de maxim 400 lei, fără documente justificative

Cheltuielile suportate de angajator aferente activităţii în regim de telemuncă pentru salariaţii care desfăşoară activitatea în acest regim, potrivit legii, sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, potrivit noilor modificări ale codului fiscal.

De asemenea, au fost introduse în categoria veniturilor care nu sunt impozabile din perspectiva impozitului pe venit și care nu se cuprind în baza lunară de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale, sumele acordate angajaţilor care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă pentru susţinerea anumitor cheltuieli.

Concret, este vorba despre cheltuieli cu utilităţile la locul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă şi abonamentul de date, şi achiziţia mobilierului şi echipamente de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfăşoară activitate în regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative.

Dispozițiile legale se aplică începând cu veniturile lunii ianuarie 2021.

(Legea  nr. 296/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal)

foto:jordan-rowland/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente