21.2 C
Ploieşti
Wednesday, October 4, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăGDPRAngajator sancționat pentru programarea salariatului pe platforma națională de vaccinare împotriva Covid-19,...

Angajator sancționat pentru programarea salariatului pe platforma națională de vaccinare împotriva Covid-19, fără consimțământul acestuia

Autoritatea Națională de Supraveghere anunță că a finalizat în luna iunie 2022 o investigație demarată ca urmare a primirii unor plângeri din partea unei petente care reclama faptul că datele sale cu caracter personal au fost utilizate de propriul angajator (SC Wabag Water Services SRL), fără consimțământul său, în vederea înscrierii și programării sale pe platforma națională de vaccinare pentru efectuarea vaccinului împotriva Covid-19.

În cadrul investigației s-a reținut că operatorul SC Wabag Water Services SRL  a utilizat datele cu caracter personal ale petentei (angajată a operatorului) în scopul înscrierii și programării acesteia pe platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19, în anul 2021, fără a face dovada existenței consimțământului petentei și fără existența unei alte situații în care consimțământul nu este necesar, încălcându-se astfel prevederile art. 5 alin. (1) lit. a) și alin. (2)  și ale art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679.

Operatorul SC Wabag Water Services SRL a fost sancționat cu amendă în cuantum de 4,945.40 lei (echivalentul sumei de 1000 EURO).

foto:ivan-diaz/unsplash.com

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente