30 C
Ploieşti
Saturday, May 21, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăDrept europeanPolitici UE60.000 de permise de transport feroviar oferite tinerilor europeni de către Comisia...

60.000 de permise de transport feroviar oferite tinerilor europeni de către Comisia Europeană

În cadrul inițiativei DiscoverEU, Comisia va furniza permise gratuite pentru transportul feroviar unui număr de 60 000 de europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani. Astfel, perioada de înscriere pentru a călători în 2022, Anul european al tineretului, începe pe 12 octombrie, la ora 12:00 și se încheie pe 26 octombrie, la ora 12:00.

Înscrierile sunt deschise tinerilor europeni născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2003. În mod excepțional, se pot înscrie și tineri în vârstă de 19 și 20 ani, deoarece rundele dedicate lor au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

Tinerii selectați pot călători din martie 2022 până în februarie 2023 pentru un număr de maximum 30 de zile. Întrucât evoluția pandemiei rămâne incertă, tuturor călătorilor li se vor oferi rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis de călătorie mobil. Data plecării poate fi modificată până în momentul deplasării. Permisele de călătorie mobile au o valabilitate de un an. Comisia recomandă tuturor călătorilor să verifice eventualele restricții de călătorie pe site-ul ReopenEU.

Totodată, tinerii cu nevoi speciale sunt ferm încurajați să participe la DiscoverEU. Pentru aceasta, Comisia va pune la dispoziția lor informații și sfaturi și va acoperi costurile asistenței speciale reprezentate, de exemplu, de o persoană însoțitoare, de un câine de asistență etc.

Câștigătorii pot călători singuri sau cu un grup de până la cinci persoane (toate trebuie să aibă vârsta necesară pentru a fi eligibile). Pentru a promova mobilitatea sustenabilă, contribuind astfel la realizarea obiectivelor Pactului verde european, participanții la DiscoverEU vor călători în principal cu trenul. Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul teritoriu al UE, participanții vor putea să utilizeze și alte mijloace de transport, cum ar fi autocarul sau feribotul, sau, în mod excepțional, avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni îndepărtate vor avea și ei șansa de a participa la această inițiativă.

De menționat că fiecărui stat membru i se alocă un număr de permise de călătorie, în funcție de populația sa, ca proporție din populația totală a Uniunii Europene.

(Comisia Europeană – Reprezentanța România)

Photo by Andrey Kremkov on Unsplash

- LegalEasy -spot_img

Cele mai populare

Comentarii Recente