Schimbări adânci

0
223

Am citit toată dimineața studii despre evoluția pieței muncii, despre fricile salariaților legate de automatizare și robotizare, despre telemuncă, beneficii noi, echilibrul între viața privată și cea profesională.

Zguduiala pe care-am trăit-o de la începutul anului 2020 ne motivează să căutăm valori și căi noi. E chiar mai mult decât motivare. Există o presiune. Este imperativ să schimbăm. Acum. Repede. Să fim noi primii.

Poate că nu trebuie să dăm totul la gunoi. Nu cred că trebuie să schimbăm de dragul schimbării sau fără analiză și fundamentare.

Săptămâna aceasta au fost discutate în spațiul public câteva propuneri de modificări în domeniul relațiilor de muncă. S-a fluturat glorios ideea de a renunța, în cazul anumitor angajatori, la fișele de post și la regulamentul intern. Cui prodest? A analizat cineva care este impactul acestei „reforme”? Acest cineva este cumva un jurist, un specialist în resurse umane, un profesionist în domeniu? Cred că mai este de gândit, înainte de a face din idee, lege.

Tot așa riscăm să acționăm și în spațiul personal. Ne aruncăm în schimbări cu ochii închiși, fără coordonate pentru noul „eu”, fără plan și fără țintă. Plecăm către nicăieri și ne trezim la o margine de drum prăfuit, singuri și fără busolă.

Ne trebuie schimbări adânci, care să aibă fundament și perspectivă. Pospai am tot avut, și n-am mai vrea.