Programul Tezaur – titluri de stat destinate exclusiv populației

0
146

Persoanele fizice pot subscrie începând de astăzi, 10 august 2020, noi titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani.

Perioada de subscriere se va încheia pe data de 31 august 2020.

Rata dobânzii este de 3,5% pentru 1 an, 4% pentru 2 ani, 4,25% pentru 3 ani, 4,75% pentru 5 ani, fără plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada 10 – 31 august 2020;
  • de la unitățile C.N. Poșta Română în perioada 10-28 august în mediul urban și în perioada 10-27 august în mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia se publică, între altele, pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, precum și pe cel al Poștei Române.