2.500 lei acordați angajatorilor pentru fiecare telesalariat. Act normativ în vigoare

0
538

Una dintre măsurile adoptate în ședința de Guvern de la finalul săptămânii trecute se referă la acordarea unui sprijin financiar în valoare de 2.500 lei pentru fiecare telesalariat.

Suma se acordă  în scopul achiziţionării de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă.

Condiții pentru acordarea sprijinului:

  • suma se acordă angajatorului pentru angajaţii care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă (16 martie – 14 mai 2020);
  • perioada de prestare activitate în regim de telemuncă a fost de cel puţin 15 zile lucrătoare.

Sumele urmează a fi acordate, în ordinea depunerii solicitărilor, până la 31 decembrie 2020, din bugetul asigurărilor de şomaj, prin ANOFM în limita fondurilor alocate cu această destinaţie.

Modalitatea de acordare şi categoriile de bunuri ce pot fi achiziţionate urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului muncii şi protecţiei sociale.

Angajatorii cărora li s-au acordat aceste sume au obligația de a transmite ANOFM, în termen de 30 de zile de la acordare, documente justificative referitoare la achiziţia bunurilor.

În caz de nerespectare a  acestei obligaţii, angajatorul trebuie să restituie integral suma acordată.

(OUG nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă)