Planuri paralele

0
918

Examenele de finalizare a studiilor lasă locul celor de admitere. Tensiunea și stresul continuă, cum continuă și dezbaterile despre sistemul de învățământ, cultură și sens.

Decizii politice greu de explicat și acceptat se țes cu unele, mult mai puține, este adevărat, care aduc dacă nu progres, măcar punere în ordine a lucrurilor.

Prea multele proiecte de la serviciu cad în umbră în cele câteva zile în care te arunci în pasiunea nebună, profundă, care deși rupe tot din tine, îți dă energie cât pentru zece vieți.

Se întâmplă prea multe, prea în același timp, prea diferite.

Oamenii care îți sunt alături când ești bun, rău, trist ori în dezlănțuire de bucurie sunt constanta din lumea în care planurile paralele coexistă haotic. În tot ceea ce se întâmplă în jur, în alegerile bune sau proaste pe care le facem, în ceea ce suntem și ceea ce devenim, forța vine dintr-un cuvânt spus din inimă, de la un gând trimis când ai fi zis că ești singur în toată povestea, de la vreun zâmbet larg de încredere.

Nu lupta cu planurile paralele este subiectul, ci arma secretă în această luptă. În încrâncenare și greu, prietenii rămân calzi, grijulii, profund oameni, mereu aproape.

Adevărata victorie este faptul de a avea prieteni.