Noi măsuri de protecție împotriva SARS-CoV-2

0
158

Față de creșterea exponențială zilnică a numărului de persoane infectate, cu preponderență în anumite zone sau localități Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea nr.37/2020 prin care propune o serie de măsuri în vederea limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Astfel:

1. Se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, în anumite spații publice deschise.

Spațiile în cauză și intervalele orare vor fi stabilite la nivelul fiecărui județ, în funcție de situația concretă.

  • Nu vor putea fi obligați să poarte mască:

– persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;

– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

2. De asemenea, se propune interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice la terase, în intervalul orar 23.00 – 06.00.

3. Desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 – 06.00, va fi interzisă.

4. La nivelul plajelor, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri va fi permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).