Eliminarea avizului de angajare pentru anumite categorii de străini

0
261

Ieri, 13 septembrie 2020, a intrat în vigoare legea care elimină obligativitatea obținerii avizului de angajare pentru încadrarea în muncă pe teritoriul României pentru anumite categorii de cetățeni străini.

Este vorba despre cetăţenii din Republica Moldova, Ucraina şi Republica Serbia, în condițiile în care aceștia vor fi încadraţi în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.

Este obligatoriu însă ca cetățeanul străin să îndeplinească condiţiile de autorizare prevăzute de legislaţia în vigoare în România pentru ocuparea acelui loc de muncă şi să nu aibă antecedente penale incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare pe teritoriul României.

Notă: Legea nr. 200/2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor  în România şi a Ordonanţei Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative  privind regimul străinilor în România a fost publicată în Monitorul oficial din 10 septembrie 2020.