Acordarea alocației de hrană pentru persoanele care se vaccinează anti Covid-19

0
263

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare după data de 03 septembrie 2021, beneficiază de o alocație de hrană în valoare totală de 100 de lei. Alocația se acordă sub forma tichetelor de masă pe suport hârtie, respectiv 5 tichete în valoare de 20 lei fiecare.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București realizează procedura de achiziție a tichetelor de masă. Ulterior achiziționării tichetelor de masă acestea se distribuie către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate.

Tichetele de masă se acordă persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare de către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuată ultima doză, în baza registrului de evidență operat de către aceste unități, în acest scop. Tichetele de masă vor fi emise fără datele personale ale beneficiarilor, acestea urmând să fie completate la momentul distribuirii acestora.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare între data de 03 septembrie și data distribuirii tichetelor de masă, pot ridica tichetele de masă de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare în termen de 60 de zile de la data vaccinării cu schemă completă.

În cazul în care persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare refuză primirea tichetelor de masă, acestea pot fi redistribuite, în funcție de necesități.

Foto: Unsplash.com