Starea de alertă a fost prelungită

0
377

Începând de astăzi, 15 septembrie 2020, se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării.

Purtarea măştii de protecţie este în continuare obligatorie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.  De asemenea, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Se mențin în mare parte interdicțiile prevăzute în perioada anterioară de stare de alertă. Astfel:

În interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună,

Se interzice participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

Se interzice participarea la evenimente private în spaţii deschise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 100 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, cu un număr de participanţi de maximum 50 de persoane în interior şi de maximum 100 de persoane în exterior şi cu respectarea normelor de sănătate publică.

Sursă foto: https://unsplash.com/@marjan_blan